Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Το κουνουπίδι πιο έξυπνο από τον άνθρωπο .

13/01/2015

κουν

Σκέψεις για μένα και τους γιούς μου ! Ερωτήσεις χωρίς απάντηση .

Άνθρωποι .Μικροί ,ψεύτες , ανίκανοι και κακομοίρηδες .
Αμόρφωτοι και γελοίοι .Πλάσματα χωρίς οίκτο και χρησιμότητα .
Τελικά πρέπει να είσαι μηδαμινός για να κατακτήσεις ; Σίγουρα το μέγεθος δεν μετράει . Το κουνούπι και το ποντίκι είναι από τους μεγαλύτερους φονιάδες στην ιστορία της ανθρωπότητας και αυτό γιατί μεταφέρουν ακόμα μικρότερους οργανισμούς που διαλύουν κάθε άμυνα και καταστρέφουν κάθε ζωή που θα προσβάλουν .


Συχνά αισθάνομαι μέρος ενός γιγαντιαίου πειράματος . Βασικά νιώθω ότι βρίσκομαι πειραματόζωο σε ένα εργαστήριο ¨απόκρυψης της αλήθειας ¨


Κάποιος η κάτι , κρύβει την αλήθεια όσο ποιο φανερά γίνεται και κατόπιν καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις αποτυχημένες προσπάθειες μας να την ανακαλύψουμε . Δεν καταλαβαίνω τον λόγο αυτού του πειράματος αλλά φαντάζομαι ούτε τα ινδικά χοιρίδια και οι μπαμπουίνοι είναι σε θέση να αντιληφθούν τον λόγο που τους τρυπάνε η τους κόβουν κομμάτια όταν οι αμόρφωτοι επιστήμονες του ανθρώπινου είδους κάνουν μια νέα έρευνα πάνω στα βλαστοκύταρα .
Το βασικό πείραμα στο οποίο συμμετέχουμε έχει 4 έννοιες – λέξεις κλειδιά . Λαβύρινθος , τοίχος , γνώση , έξοδος . Ο λαβύρινθος δεν είναι τίποτα άλλο από ¨καταστάσεις¨ . Ο τοίχος είναι το Εγώ , η θρησκεία , η ¨πολιτική¨ και ο θάνατος .
Οι πειραματιστές μας σε αυτό το χρονοπείραμα , φυτεύουν συχνά πυκνά την γνώση .
Φωτεινά μυαλά προσπαθούν να μας πάρουν από το χέρι και να μας καθοδηγήσουν στην έξοδο . Εμείς όμως για κάποιους ανεξήγητους σε μένα λόγους ενώ τους αναγνωρίζουμε ως επί το πλείστον και επαναλαμβάνουμε λεκτικά την σοφία τους , ποτέ δεν εφαρμόζουμε πρακτικά τις διδαχές τους . Αν μας ρωτήσει κάποιος που είναι η έξοδος είναι πολύ πιθανών να γνωρίζουμε με ακρίβεια πως θα τον καθοδηγήσουμε . Εμείς όμως παραμένουμε στον λαβύρινθο με την αγωνία πως θα βρούμε τον τρόπο να ξεφύγουμε .

Θεωρώ ότι είναι λιγότερο τρομακτική η εξερεύνηση του διαστήματος από την εξερεύνηση του Εγώ μας . Σίγουρα όμως το να μάθουμε για μας είναι πολύ πιο συναρπαστικό . Άλλωστε έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι όταν προσπαθούμε να εξερευνήσουμε το διάστημα και τους ωκεανούς , αυτό προσπαθούμε να κάνουμε , να μάθουμε για μας . Η έξοδος είμαστε εμείς . Δεν χρειάζεται να πάμε πουθενά .

Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει δύο σημεία αναφοράς . Την αλληλοεξόντωση μας και την προσπάθεια καταστροφής του σπιτιού μας .
Από τις πρώτες χιλιετίες της εμφάνισης μας στον πλανήτη – σπίτι μας ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να εξοντώσει ο ένας τον άλλον . Επειδή όμως δεν τα καταφέρναμε να μας εξαφανίσουμε , τους τελευταίους αιώνες προσπαθούμε να μας αφανίσουμε με ασφυξία , μόλυνση , δηλητηρίαση . Ο πλανήτης δεν θα πάθει τίποτα , το περιβάλλον θα καταστραφεί . Άπειροι ακατοίκητοι πλανήτες γύρω μας και πλέον το γνωρίζουμε καλά . Εμείς όμως επιμένουμε στο σύνθημα SAVE THE PLANET . Τι ηλίθιοι …!!!
Αν πραγματικά μας αγαπούσαμε τα ιδανικά συνθήματα να ήταν ¨ Σώσε το είδος σου¨ η ¨ Αγάπησε το είδος σου¨ .
Αν και η σχέση μου με τις θρησκείες δεν είναι καθόλου καλή το ¨ Αγαπάτε αλλήλους¨ θα πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε και να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε . Συνθήματα όπως αγαπάτε τα ζώα , όχι στη γούνα και έννοιες όπως ¨φιλόζωος¨ θα γίνουν περιττά . Η αγάπη και η φροντίδα για το είδος μας εμπεριέχει αυτές τις έννοιες .
Ίσως τότε να ξαφνιάζαμε τους πειραματιστές μας .

Ο Λόγος –γλώσσα είναι λέει είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου , αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα ζώα . Μας βοηθά να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να συνεννοηθούμε . Σε αυτό βασιστήκαμε για την εξέλιξη μας και να θεμελιώσουμε τα υπόλοιπα επιτεύγματα μας .
Αν όλα αυτά σημαίνουν πρόοδο δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά του δυστυχισμένου ανθρώπου πριν 3000 χρόνια και ενός σημερινού δυστυχισμένου .
Στην προκειμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο πια πραγματικά είναι η δυστυχία αλλά πως νοιώθει ο καθένας . Η δυστυχία πάντως δεν εξαλείφτηκε .
Αν ο λόγος – γλώσσα – συνεννόηση- επικοινωνία στη φύση και κατ επέκταση στα πλάσματα της και στον άνθρωπο τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως συνεννοούνται τα λουλούδια για να ανθίσουν , ο αέρας για να μεταφέρει τη γύρη και τα πουλιά να μεταναστεύσουν .
Υπερτιμημένη η έννοια της επικοινωνίας αφού πάντα καταλήγει σε ασυνεννοησία .

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το υπερόπλο του ανθρώπου ,την Λογική .
Όλα τα υπόλοιπα πλάσματα κινούνται βάση ενστίκτου .
Η ταπεινή σαρδέλα για παράδειγμα . Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε προϋπήρξε στον πλανήτη αλλά σίγουρα μιας και η Ζωή ξεκίνησε από την θάλασσα κατά πολλούς ( η θρησκεία μπορεί να διαφωνεί αλλά και κατ αυτήν πρώτα ο Θεός έπλασε τον κόσμο με τα υπόλοιπα πλάσματα και τελευταίο τον άνθρωπο ) , υπάρχει , επιβιώνει και προσφέρει στο οικοσύστημα εδώ και εκατομμύρια χρόνια .
Στο πώς υπήρξε δηλώνω άγνοια . Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι επιβιώνει από ένστικτο .Οι τεράστιες συγκεντρώσεις της τη στιγμή της επίθεσης τεράστιων αρπακτικών ,της εξασφαλίζουν την επιβίωση του είδους της . Χωρίς επίθεση , χωρίς καταστροφή συνεχίζει να υπάρχει και να χρησιμεύει προσφέροντας τροφή και χρησιμεύοντας στην επιβίωση και διαιώνιση χιλιάδων άλλων ειδών μη εξαιρουμένου και του χειρότερου , του ανθρώπου .
Από την άλλη η λογική του ανθρώπου έχει βαλθεί να εξαφανίσει την σαρδέλα και να στερήσει από τον ίδιο μια βασική πηγή τροφής φέρνοντας τον ίδιο και τους απογόνους του τον λιμό .
Το λιοντάρι μόλις εξασφαλίσει την τροφή του ξαπλώνει στο χορτάρι και απολαμβάνει τον ήλιο αδιαφορώντας για τα μικρά βουβαλάκια που χοροπηδάνε δίπλα του . Το ένστικτο του , του λέει να απολαύσει ,αύριο θα ξανά ασχοληθεί με την επιβίωση .
Η λογική είναι σκλαβιά , το ένστικτο ελευθερία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου